Demo op maat? Dat kan!

ISAH BI SOLUTIONS

Optimaal gebruik maken van de kracht van Isah

“Binnen 4 weken is een complete oplossing gebouwd voor Snijtechniek Brabant waarmee het mogelijk is om eenvoudig data uit alle relevante bedrijfsgebieden te verzamelen en inzichtelijk te krijgen.

Ook is er een aanzienlijke tijdsbesparing gerealiseerd door belangrijke rapportages te automatiseren, die voorheen handmatig opgesteld moesten worden.

Door deze ontwikkeling kunnen wij sneller en betere analyses maken, wat zich uit in zuivere voorcalculaties.
Hierdoor zijn wij in staat om sneller te calculeren, te anticiperen en continu te blijven innoveren”

Gijs van der Aa
Finance Manager 
Snijtechniek Brabant

Over Isah

Isah Business Software is specifiek ontwikkeld voor productiebedrijven en wordt wereldwijd door meer dan 700 bedrijven uit verschillende branches gebruikt. *bron: Isah.com

Isah voorziet in mogelijkheden om geïntegreerde oplossingen te bieden waarin ERP, engineering, service, finance en project management samenkomen. Met Isah hebben productiebedrijven zicht op belangrijke bedrijfsprocessen. Hoewel Isah een uitstekend ERP systeem is, ervaren veel gebruikers het als lastig en/of omslachtig om data om te zetten in specifieke stuurinformatie met behulp van de standaardfunctionaliteiten waarover Isah beschikt.

In de praktijk blijkt, dat van alle data die verzameld wordt in bedrijfssystemen slechts 20% benut wordt!
Het is vaak niet mogelijk om gewenste stuurinformatie inzichtelijk te krijgen of het kost ontzettend veel tijd (en clicks).

Om specifieke maatwerk aanpassingen te laten maken in de standaard functionaliteiten van Isah zijn vaak hoge kosten verbonden en is er relatief veel tijd nodig voordat de gewenste functionaliteiten gerealiseerd zijn.

MK² Software is gespecialiseerd in Business Intelligence oplossingen tegen relatief lage investeringen. Wij kunnen extra inzicht en functionaliteit bieden zonder dat er ”gesleuteld” hoeft te worden aan bestaande systemen of nieuwe systemen gebouwd moeten worden.

Ook zijn wij in staat om snel te schakelen en kunnen wij complete oplossingen realiseren binnen een periode van een week tot een maand.

Bent u op zoek naar functionaliteiten die momenteel niet beschikbaar zijn in het Isah standaardpakket? Of wilt u serieuze efficiëntieslagen maken in de inzichtelijkheid en beschikbaarheid van belangrijke stuurinformatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor uw organisatie!

(Links: Michel v. Koningsbrugge – Eigenaar MK², Rechts: Rik Voorn – Voormalig Operationeel Directeur Label vd Berg)

Label is een producent van meubelen. In samenwerking met MK² is er een oplossing gerealiseerd waarmee productieprocessen realtime gemonitord kunnen worden op de productievloer. De schermen staan op groen als alles conform planning verloopt en worden rood zodra productieprocessen achterlopen.

Isah BI oplossingen: 4 categorieën

Automatiseren standaardrapportages

  • Managementrapportages
  • Omzet rapportages
  • Verlies- en winstrekeningen
  • Voorraad overzichten
  • Productierapportages
  • Sales rapportages (aantal klantbezoeken, gesprekken, opportunities, deals etc.)

Hoeveel tijd en kosten kunnen bespaard worden binnen uw organisatie als bovenstaande rapportages iedere dag, week, maand of kwartaal met één druk op de knop gerealiseerd kunnen worden?

In de praktijk is het eerder regel dan uitzondering dat dergelijke rapporten tot stand komen door veel knip- en plakwerk uit diverse spreadsheets. Deze routine handelingen kunnen bij sommige afdelingen wel oplopen tot meerdere uren per dag(!).

Door deze werkzaamheden te automatiseren kunnen er aanzienlijke besparingen gerealiseerd worden.

Een ander bijkomend voordeel is dat als de rapportages en dashboards eenmaal zijn ingericht, iedereen in staat is om deze rapportages te maken. Iedereen kan toch op een refresh knop klikken? Wij geven graag inhoudelijk advies op uw specifieke situatie.

Analyse tool voor complexe rapportages

Iets wat bij vrijwel alle bedrijven voorkomt, is dat er bijvoorbeeld tijdens een vergadering vragen ontstaan waarvoor ad-hoc rapportages nodig zijn. De gegevens zitten vaak wel ergens ‘’verstopt’’ in Isah, maar het blijkt erg lastig om de informatie inzichtelijk te krijgen.

Door een datawarehouse te koppelen aan Isah (en eventueel andere bedrijfssystemen) is het mogelijk om heel eenvoudig complexe rapportages op te stellen.

De werkwijze om tot het gewenste rapport te komen is vrijwel hetzelfde als het maken van draaitabellen in Excel.

Verzoeken tot complexe rapportages hoeven niet langer neergelegd te worden bij de ‘’rapportage Guru’’ binnen het bedrijf (die het vaak toch al zo druk heeft).

Medewerkers met basiskennis van Excel en draaitabellen kunnen binnen een mum van tijd gegevens (uit verschillende systemen) met elkaar combineren en overzichtelijk weergeven in mooie rapportages.

Uiteraard is het ook mogelijk om de instellingen van een ad-hoc rapportage op te slaan zodat het rapport op basis van de aangegeven variabelen voortaan automatisch gegenereerd kan worden door op refresh te klikken.

Realtime monitoren productieprocessen

Door realtime productieprocessen te monitoren kunnen mooie resultaten behaald worden.

Zo kan de gemiddelde productiviteit van productiemedewerkers met gemiddeld 10%(!) verhoogd worden door realtime inzicht te geven op de productievloer.

Als een medewerker of productiestation voor- of achterloopt ten opzichte van de productiviteitsbegroting wordt er bijvoorbeeld een groen of rood scherm getoond.

Uiteraard kunnen er, naar voorkeur, ook andere gegevens getoond worden. Realtime monitoren vergroot de betrokkenheid, daarnaast zullen medewerkers ook extra gemotiveerd worden om een stapje harder te lopen.

Een ander belangrijk voordeel is dat het management direct kan anticiperen als er bijvoorbeeld vertraging ontstaat in het productieproces.

Heeft u ook ideeën of wensen met betrekking tot het realtime monitoren van de productieprocessen? Tijdens een afspraak laten wij graag zien hoe wij dit voor andere Isah gebruikers hebben gerealiseerd.

Web portals

Bij steeds meer productiebedrijven ontstaat de behoefte om web portals te implementeren voor leveranciers en/of klanten.

Er valt veel winst te behalen voor productiebedrijven die beschikken over een web portal voor leveranciers. In dit web portal kunnen leveranciers zelf informatie met betrekking tot levertijden en dergelijke bijwerken en deze gegevens direct in Isah verwerken.

Ook is het mogelijk om grote efficiëntieslagen te realiseren voor productiebedrijven die beschikken over een web portal waar klanten kunnen inloggen en informatie kunnen inzien over bijvoorbeeld bestellingen, documentatie, reserveonderdelen etc.
Er zijn ontzettend veel interessante mogelijkheden met betrekking tot web portals!

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor uw organisatie. Wij geven graag inhoudelijk advies op uw specifieke situatie.

Tijdens een (online) meeting laten wij ook graag zien welke relevante oplossingen wij voor andere Isah gebruikers hebben gerealiseerd.