Demo op maat? Dat kan!

POWER BI

Haal het maximale uit Power BI

Data voor jou laten werken en binnen no-time interactieve en veelzijdige dashboards?

Bij MK2 gebruiken wij de kracht van Power BI om uw data binnen de kortste keren in waardevolle dashboards te veranderen!

Over Power BI

Power BI Dashboard

PowerBI is één van de meest gebruikte BI-tools en wordt gebruikt om data op een gebruiksvriendelijke manier weer te geven.

Door de BI-tool te koppelen aan een bedrijfssysteem (ERP pakketten, CRM databases, financiële software, productiesystemen etc.) kunnen er op basis van deze gegevens analyses en overzichtelijke dashboards gemaakt worden.

PowerBI maakt dus de vertaalslag van het omzetten van gegevens naar begrijpelijke informatie en dat vormt een goede basis om te analyseren.

Power BI Microsoft Dashboard

Power BI als vervanging van standaard-rapportages?

In de praktijk blijkt vaak dat de standaardrapportages, die beschikbaar zijn vanuit een bedrijfssysteem, beperkt zijn qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden.

Daarnaast is het vaak zo dat het bedrijfssysteem slechts een deel is van een rapportage, waarbij Power BI helpt om deze systemen samen te brengen!

Power BI is de kortste weg naar succes!

Om snelle inzichten in uw data te krijgen, is het vaak helemaal niet nodig om dure en tijdrovende trajecten in te gaan, waarbij de standaardrapportages van uw bedrijfssysteem worden aangepast.

In plaats daarvan kan men vaak beter de dashboards laten bouwen in Power BI om tot snelle en interactieve inzichten te komen. Maar kan het misschien nóg beter?

Power BI koppelen aan een Datawarehouse

Het voordeel van een datawarehouse is dat deze gekoppeld kan worden aan één of meerdere bedrijfssystemen.

Daarnaast zorgt het datawarehouse ervoor dat alle data goed gestructureerd wordt ingeladen zodat alle waarden van de gegevens overeenkomen en gecombineerd kunnen worden.

Vervolgens kan Power BI (of iedere gewenste BI tool) gekoppeld worden aan het datawarehouse waardoor data analyseren en het maken van rapportages nu écht leuk gaat worden!

Alle gegevens direct in Power BI

Het resultaat is dat alle gegevens uit de diverse systemen nu direct gecombineerd kunnen worden in de overzichtelijke dashboards van Power BI.

De handmatige werkzaamheden behoren tot het verleden en er is veel meer flexibiliteit om data te analyseren.

Dit levert veel tijdswinst en betere analyses op!

Is het bovenstaande herkenbaar? En bent u benieuwd naar de Power BI mogelijkheden in uw onderneming?

Neem dan gerust contact met ons op!

Power Bi Rapportages

Praktijkcase: Snijtechniek Brabant

Een praktijkvoorbeeld die de toegevoegde van BI maatwerk in combinatie met Power BI laat zien is de samenwerking met Snijtechniek Brabant.

Over Snijtechniek Brabant
Snijtechiek Brabant is gespecialiseerd in het vervaardigen van grote aluminium bouwpakketten en maken gebruik van een frees en vorm machinepark van 10.000 vierkante meter.

Ze maken gebruik van het ERP pakket Isah en daarnaast wordt Power BI gebruikt om de diversiteit aan data op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier te communiceren.

Het leggen van dwarsverbanden tussen gegevenstabellen
Op het gebied van het leggen van dwarsverbanden tussen gegevenstabellen bleken de mogelijkheden simpelweg te beperkt te zijn.

Op basis van een oriënterend gesprek is in kaart gebracht welke rapportages en gegevens Snijtechniek Brabant (beter) inzichtelijk zou willen krijgen in Power BI .

Oplossing
In korte tijd zijn een aantal aanpassingen gedaan aan het datawarehouse waaronder een koppeling gemaakt met het systeem waarmee de ontwerpen worden gemaakt die door de machines in de fabriek verwerkt worden.

Daarna zijn er gezamenlijk een aantal gewenste rapportage templates gemaakt en is toegelicht hoe Snijtechniek Brabant zelf nieuwe rapportages kunnen toevoegen worden zodat er in de toekomst zelfstandig mee gewerkt kan worden.

Resultaat
Er zijn namelijk een aantal nuttige rapportages gemaakt waaronder:

  • Planningsoverzicht waarbij de bezettingsgraad inzichtelijk te maken is.
    (Dit gaat verder dan het planbord in ISAH omdat er nu ook ingezoomd kan worden op de verschillende categorieën offertes)
  • Op productievloer per order inzichtelijk voor elke plaat naar welke freesmachine deze moet.
  • Uitgebreide voor en nacalculatie in één overzicht per order of gebundeld per orders
  • Certificaten overzicht van het geleverde materiaal per onderdeel t.b.v. klant.

Wij zijn trots op de succesvolle samenwerking en het resultaat wat wij gezamenlijk hebben bereikt!

‘’De MK² oplossing heeft ons veel tijdwinst op geleverd. Omdat ons ERP pakket ISAH beperkt is met het leggen van dwarsverbanden tussen gegevenstabellen hebben wij jullie ingeschakeld. Met de oplossing waren wij in staat om onze voorcalculaties scherper te maken en de tijd van calculeren drastisch te verlagen. Wij hebben in de relatief korte tijd een aantal zeer nuttige rapportages gemaakt’’

– Gijs van der Aa
(Finance Manager – Snijtechniek Brabant)